4

Ταυτόχρονος Θηλασμός 2016

Ένας ακόμη ταυτόχρονος θηλασμός ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πολλή συγκίνηση και μεγάλη προσέλευση!Είναι υπέροχα ελπιδοφόρο ότι όλο και περισσότερες μανούλες επιλέγουμε το φυσικό τρόπο ζωής και σίτισης για τα παιδιά μας!

Και του χρόνου με υγεία κι ακόμα περισσότερες, να θηλάζουμε όπου και όποτε χρειάζεται!

3 2 151 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

sweden-1

Παγκόσμιο Συνέδριο βρεφικής κολύμβησης 2016- Στοκχόλμη

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο σεμινάριο, με άψογη οργάνωση και μοναδικούς ομιλητές, στη Σουηδία, το Nordic baby swim Conference.

Μαζευτήκαμε απ’ όλο τον κόσμο, Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη και Ασία, άνθρωποι που αγαπάμε το νερό και τα παιδιά, για να καταλήξουμε ομόφωνα, στο πόσο υπέροχη δουλειά κάνουμε και στο πόσα αναρίθμητα οφέλη προσφέρουμε στα παιδιά! Φυσικά πήραμε και φοβερές ιδέες!

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μάθαμε, είναι ότι μια τετραετής έρευνα στην Αυστραλία, έδειξε πως τα παιδιά που κολυμπάνε, κατακτούν όχι μόνο τις κινητικές δεξιότητες – κάτι που είναι αναμενόμενο – αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέχρι και 16 μήνες νωρίτερα από τα παιδιά δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα.

Ένα εξίσου αξιοσημείωτο στην έρευνα, ήταν ότι στην Αυστραλία, ήταν σχεδόν αδύνατο (!) να βρουν παιδιά που δεν κολυμπάνε, καθώς όλοι συμμετέχουν σε προγράμματα από μηνών!!!… Άντε να δούμε στη δική μας παραθαλάσσια χώρα πότε θα το καταφέρουμε αυτό!

Αυτά και άλλα πολλά μάθαμε στη Στοκχόλμη! Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά τους διοργανωτές για τη μοναδική εμπειρία!

Ραντεβού και πάλι σε δύο χρόνια στην Ισλανδία!
Thank you all for the wonderful sharing of knowledge, ideas and love !! See you all again in two years in Iceland!!!

2 3 4 img_58051

ola_teliko-xenixtides-1

Τμήματα για ξενύχτηδες!!!

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιοι “τυχεροί” γονείς που το παιδάκι τους τους έχει βγει ξενύχτης , κατευθείαν για τα μπουζούκια! Είναι 22:00 κι είναι ακόμα πρωί για αυτούς και όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι και μέσα στην ενέργεια! Δεν κάθονται ήρεμα πουθενά, παρά μόνο κάνουν rebooting κάθε 10 λεπτά και θέλουν να παίξουν σαν τρελά…..και μπράβο τους!

Είναι ωραίο να έχεις παιδί ή παιδιά γεμάτα ζωντάνια, αλλά εκεί κατά το τέλος της ημέρας, που τα έχεις πάει σχολείο, τα έχεις φέρει πίσω, τα έχεις ντύσει και γδύσει ίσα με 1.000.000 φορές, έχεις μαγειρέψει 2 έως 32 φαγητά, αφού έχεις τσακωθεί μαζί τους 5.000 φορές για το αν θα τους αφήσεις να φάνε σοκολάτα, γλειφιτζούρι κι άλλα τέτοια, είναι λίγο δύσκολο να αντέξεις.

ΟΙ ΙΧΘΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ

Σε κάθε χώρο μας, υπάρχουν τμήματα που ξεκινάνε 20:30 και τελειώνουν 21:00, οπότε τα παιδιά αποβάλουν όλη αυτήν την ενέργεια και σχεδόν εγγυημένα – αν δεν κοιμηθούν βγαίνοντας από την πισίνα – θα κοιμηθούν στην θεϊκή υπερκοιμήστρα που ονομάζεται αυτοκίνητο! Αλλά ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!! Μη χάσετε αυτό το παραθυράκι της νύστας μετά  το κολυμβητήριο, γιατί άμα το χάσετε ξέρετε τι σας περιμένει; Ένα ωραιότατο rebooting και πάμε ξανά για ξέφρενο παιχνίδι!

Σας περιμένουμε να έρθετε στα αργούτσικα τμήματά μας, τα οποία είναι για τα μωρά ρεμπέτες!!!

Υ.Γ: Αντί για ξηρούς καρπούς, μπορείτε να προσφέρετε ριζογκοφρέτες.!!!