Γιατί πηγαίνει ένα παιδί στο κολυμβητήριο;

Τι θέλω αλήθεια να πάρει το παιδί μου από το κολυμβητήριο;

Γιατί αλήθεια πηγαίνει ένα παιδί στο κολυμβητήριο; Ας δούμε τον κόσμο από τα μάτια των παιδιών μας!

Άραγε τι ενδιαφέρει ένα παιδί ηλικίας 5, 6 ή ακόμη και 9 ετών όταν έρχεται σ’ ένα μάθημα κολύμβησης; Τι είναι αυτό που κάνει να θέλει να έρθει ένα παιδί στο κολυμβητήριο;

Ένα και μοναδικό! Παιχνίδι στο νερό! Τα παιδιά έρχονται στο κολυμβητήριο για να παίξουν, να γελάσουν, να κάνουν βουτιές, να δουν το δάσκαλό τους και να πιτσιλίσουν τους φίλους τους, να βυθιστούν κάτω απ’ το νερό και να βλέπουν με τα γυαλάκια τον πάτο της πισίνας… Τα παιδιά διψάνε για μάθηση όμως μέσα από τη χαρά! Δε ζητάνε πολλά….

Γιατί αλήθεια πηγαίνει ένα παιδί στο κολυμβητήριο; Ας περιγράψουμε τώρα και τι σκέφτεται ένας γονιός…

Είναι άραγε καλό το παιδί μου στην κολύμβηση; Είναι αρκετά γρήγορο; Έχω αφιερώσει τόσα δρομολόγια στο πηγαινέ – έλα κι αυτό τερματίζει τελευταίο; Μήπως να κατέβει σε αγώνες; Ο προπονητής του δίνει αρκετή σημασία; Θα ήθελα να έπαιρνε το πανελλήνιο… Αφού ο σωματότυπός του είναι ιδανικός… Φαίνεται ότι δεν προσπαθεί αρκετά… Οι άλλοι προσπαθούν περισσότερο… Νομίζω ότι ο προπονητής πρέπει να τον πιέσει παραπάνω…

Όλες αυτές οι σκέψεις πιθανόν να φέρνουν εμπόδια στην εξέλιξη ενός παιδιού στην κολύμβηση…

Μια υπέροχη ιδέα για να βοηθήσουμε την κολυμβητική εξέλιξη των παιδιών είναι να τα αφήσουμε να χαρούν την κολύμβηση χωρίς το άγχος των επιδόσεων… Μπορεί να μη γίνουν πρωταθλητές… Ένα είναι σίγουρο πάντως… Για να γίνουν πρωταθλητές πρέπει να ανυπομονούν να έρθουν στην πισίνα και χωρίς άγχος να αγαπήσουν την κολύμβηση! Αν νιώθουν ότι δεν τους αρέσει και ότι πιέζονται, αργά ή γρήγορα θα σταματήσουν αυτήν την υπέροχη δραστηριότητα!

Ας μην έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες από τα παιδιά. Αξίζει να θυσιάσουμε τις προσδοκίες μας για να βοηθήσουμε το παιδί να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Κι ας επαινούμε τα παιδιά για τις προσπάθειές τους. Ο έπαινος χαλαρώνει το στρες, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Το παιδί αποκτά αποθέματα για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής, όχι μόνο της κολύμβησης. Όταν ο γονιός περιμένει πάρα πολλά από το παιδί, η παραμικρή αποτυχία ερμηνεύεται από εκείνο ως ανεπάρκεια ή ανικανότητα. Αν όμως αντικαταστήσουμε την κριτική στην κάθε μικρή αποτυχία με ενθάρρυνση και επιβράβευση για την προσπάθεια, το παιδί θα νιώσει αναγνώριση για την προσπάθεια κι όχι απέχθεια για την αποτυχία. Έτσι μένει στο θετικό βάζοντας το ίδιο το παιδί πιο υψηλούς στόχους μέσα από τη χαρά και την επιλογή όχι την εντολή ή την ανάγκη για ασταμάτητη επιβράβευση χωρίς λόγο!

Ας αφήσουμε το παιχνίδι να κάνει όλη τη δύσκολη εκπαιδευτική δουλειά… όχι μόνο στην πισίνα αλλά και στο σχολείο και στο μπαλέτο κι όπου μπορούμε να το διεκδικήσουμε και να το αλλάξουμε!

Ας θυμόμαστε όλοι οι γονείς πως ο αγώνας της ζωής δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος! Κι όχι απέναντι σε άλλους μαραθωνοδρόμους, αλλά απέναντι στον ίδιο μας χθεσινό εαυτό!

Τμήματα Ακαδημιών Κολύμβησης ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB

Τα τμήματα FREE των ακαδημιών κολύμβησης ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά από 9 ετών που θέλουν να επωφελούνται από τα οφέλη της κολύμβησης, χωρίς την προϋπόθεση αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Παράλληλα με όλα αυτά τα τμήματα, υπάρχουν πάντα και τα τμήματα των αρχαρίων σε κάθε ηλικία, ώστε το παιδί να μπορέσει να εξοικειωθεί αρχικά με το νερό και κατόπιν να ενταχθεί σε κάποιο ανάλογο προπονητικό τμήμα της ηλικίας του. Πάντα με γνώμονα την προσωποποιημένη εκπαίδευση και την εμβάθυνση σε κάθε παιδί ξεχωριστά!

Η Γιορτή του κολυμβητή

Ετοιμαστείτε για τη Γιορτή του κολυμβητή!

Η γιορτή του κολυμβητή

Μετά την υπέροχη εμπειρία της καλοκαιρινής Κολυμβητικής Ημερίδας «Η γιορτή του κολυμβητή» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 9 ετών, οι Ιχθείς συμμετέχουμε ξανά στο θεσμό, για καινούριες συγκινήσεις, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017! Οι μικροί μας κολυμβητές θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα, θα παίξουν παιχνίδια και σκυταλοδρομίες και θα λάβουν όλοι αναμνηστικά διπλώματα!

Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες! Σας περιμένουμε!

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων και των Προπονητών κολύμβησης της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Ε.Α.Κ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται η Κολυμβητική Ημερίδα «Η γιορτή του κολυμβητή» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 9 ετών. Η ημερίδα «Η γιορτή του κολυμβητή» θα διεξαχθεί στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο (Κλειστή δεξαμενή 50μ. & ανοιχτή δεξαμενή 50μ.) την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Για τους κολυμβητές ηλικίας 8-9 ετών η ώρα έναρξης είναι 10:00 π.μ. και για τους κολυμβητές ηλικίας 5-6-7 ετών η ώρα έναρξης είναι 11.00 π.μ. Η προσέλευση των προπονητών πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, και των κολυμβητών-τριών τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Κάθε κολυμβητής-τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 αγώνισμα.
 2. Κάθε κολυμβητής-τρια 5-6-7 ετών, που συμμετέχει στο πρώτο αγώνισμα, θα πρέπει να έχει μαζί του, τα πέδιλα και την σανίδα της κολύμβησης.
 3. Κάθε σύλλογος συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό κολυμβητών-τριων ανά ηλικία.
 4. Οι σειρές θα διεξάγονται ανάλογα την ηλικία και το αγώνισμα και με τη σύμφωνη γνώμη και πρόταση του προπονητή του συλλόγου των συμμετεχόντων κολυμβητών-τριων.
 5. Η συμμετοχή κάθε κολυμβητή-τριας θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ή ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που να πιστοποιεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας και μπορεί να συμμετάσχει στην ημερίδα.
 6. Η ομάδα υποχρεωτικά συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή του συλλόγου που είναι και αρμόδιος για την τοποθέτηση των κολυμβητών-τριών στις σειρές, ενώ τους συνοδεύουν κατόπιν στους υπόλοιπους σταθμούς με τις δραστηριότητες όπως περιγράφονται πιο κάτω.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του προγράμματος τα γκρουπ των παιδιών θα συνοδεύουν προπονητές και ναυαγοσώστες εντός και εκτός νερού.

 1. Το κόστος συμμετοχής του κάθε κολυμβητή-τριας ανέρχεται στα 10 €. Το συνολικό ποσό ανά σωματείο θα κατατεθεί πριν την έναρξη της ημερίδας σε αρμόδιο εκπρόσωπο των ομάδων.

Βραβεύσεις: Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων θα απονεμηθούν σε όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες αναμνηστικά διπλώματα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και μετάλλια αγώνων.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν στις γραμματείες μας μέχρι και την ημέρα Παρασκευή,  13 Οκτωβρίου 2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 8-9 ΕΤΩΝ

 1. 25μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 2. 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 3. 25μ. ΥΠΤΙΟ
 4. 50μ. ΥΠΤΙΟ

ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5-6-7 ΕΤΩΝ

 1. 25μ. ΠΕΔΙΛΑ & ΣΑΝΙΔΑ
 2. 25μ. ΠΕΔΙΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 3. 25μ. ΣΑΝΙΔΑ
 4. 25μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 5. 25μ. ΥΠΤΙΟ

Μετά το τέλος του κάθε αγωνίσματος ακολουθεί το πρόγραμμα σκυταλοδρομίας με μπαλόνια & των δραστηριοτήτων με τρεις σταθμούς στην εξωτερική μεγάλη πισίνα.

Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων θα δίνονται στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια από μεγάλους αθλητές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμέτοχη όλων των προπονητών της μικρής πισίνας για την ασφαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων. Θα υπάρχει μουσική κάλυψη των αγώνων και των δραστηριοτήτων.

Δείτε το πλάνο των δραστηριοτήτων των μικρών κολυμβητών ακριβώς μετά το αγώνισμά τους και με την βοήθεια-συνοδεία προπονητών της εκάστοτε ομάδος.

 1. Απονομές μεταλλίων και αναμνηστικού διπλώματος
 2. Σκυταλοδρομία με μπαλόνια (6 + 6 παιδιά)
 3. Σουλατσάδα (6 παιδιά)
 4. Τσουληθροκαταδύσεις (6 παιδιά)
 5. Μακαρονιάδα (6 παιδιά)
 6. Παιχνίδι στο φουσκωτό

 

1o Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής & Αθλητισμού!

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 οι Ιχθείς σας περιμένουμε στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής & Αθλητισμού «A LIFE FOR HAPPY KIDS» ! Το φεστιβάλ διοργανώνει το φαρμακείο Adrianoupoleos Pharmacy και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τεχνολογίας «Νoesis» μεταξύ 10.00 πμ και 17.00 μμ.

Ο στίβος περιπέτειας είναι έτοιμος και γεμάτος εκπλήξεις! Θα γίνει χαμός!

Κεντρικοί άξονες της εκδήλωσης είναι η υγεία, η ευεξία, η ομορφιά, η διατροφή, η άθληση και η ποιότητα ζωής των παιδιών στην καθημερινότητα. Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα όπως παιδική παχυσαρκία, μητρικός θηλασμός, βρεφικές ανάγκες και πολλά άλλα!

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά δρώμενα, ομιλίες και συζητήσεις σχετικά με σύγχρονα θέματα υγείας & διατροφής που μας απασχολούν! Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Ιωάννα Λίλη για τους μεγάλους και ο Τιμολέων Τιραμόλας για τους μικρούς μας φίλους και φίλες!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να φέρει στην εκδήλωση οτιδήποτε από τα παραπάνω!

Σας περιμένουμε μαζί με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά & τους γονείς!

fb event: https://www.facebook.com/events/342813679509066/