Όπως έχουμε πει, αλλά έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας, οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους μας, είναι παραπάνω από άριστες. Πολλές προδιαγραφές τις εφαρμόζαμε πριν την εποχή του κορονοίου. Αισθανόμενοι όμως, τις ηθικές και κοινωνικές ευθύνες που οι στιγμές που ζούμε απαιτούν, προσθέτουμε κάποια επιπλέον μέτρα, που δεν μας επιβάλλονται αλλά τα επιλέγουμε, για να διασφαλίσουμε στο έπακρο τη μη μετάδοση του ιού!

Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τα μαθήματά μας, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συνεχίσουμε να ζούμε και να χαιρόμαστε, πάντα όμως με ασφάλεια. 

Παρακάτω σας παραθέτουμε τον οδηγό ασφαλούς λειτουργίας για την εποχή που διανύουμε. 

 • Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αλλά με διπλή προσοχή, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε νέες ιατρικές βεβαιώσεις που να αναγράφουν ότι το παιδί είναι υγιές, ότι του επιτρέπεται η κολύμβηση, ότι δεν πάσχει από covid-19 και ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα. 
 • Στους χώρους μας προσέρχεστε όλοι με μάσκα και τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας στα 2 μέτρα. Φυσικά, υπάρχει αντισηπτικό σε διάφορα σημεία στους χώρους αναμονής αλλά και στα αποδυτήρια. 
 • Όσον αφορά στο προσωπικό που θα σας εξυπηρετήσει, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι μας, μετά τις υπέροχες διακοπές μας, και πριν έρθουμε σε επαφή μεταξύ μας αλλά και μαζί σας, θα υποβληθούμε σε τεστ κορονοιού. Αν τυχόν υπάρχει κάποιος θετικός, θα παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών.
 • Παρακαλούμε θερμά τα παλιά μας μέλη, να κάνετε τηλεφωνικά την κράτηση της θέσης σας ή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής και να πραγματοποιήσετε τις καταθέσεις σας ηλεκτρονικά.
 • Όσον αφορά στα νέα μας μέλη, θα μπορούσατε να κλείσετε τηλεφωνικά ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ένα ραντεβού για να ξεναγηθείτε στο χώρο μας με σκοπό να αποφύγουμε τον συνωστισμό, που την περίοδο των εγγραφών είναι μεγάλος. Φυσικά, εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη η παραμονή σας στο χώρο μας και με το μικρότερο δυνατό αριθμό ατόμων, κατά την περίοδο των εγγραφών, αλλά και των μαθημάτων.
 • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, η εποπτεία των προπονητών μας θα είναι συνεχής, ώστε να μην μοιράζονται τα ίδια αντικείμενα τα παιδιά και να απολυμαίνονται μετά τη χρήση. Φυσικά, θα διαφυλλάσονται και στο μάθημα οι απαραίτητες αποστάσεις, τόσο για την ασφάλεια όλων μας όσο και για τη χαρούμενη συμμετοχή στο παιχνίδι.
 • Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι να γνωρίζετε ότι οι πισίνες είναι ο πιο αποστειρωμένος χώρος άθλησης, λόγω της ύπαρξης χλωρίου. Πράγματι, το χλώριο σε συνδυασμό με τις επιπλέον μεθόδους απολύμανσης του νερού μας, (όζον και UV), προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια! Σύμφωνα με τις νέες έρευνες όχι μόνο δε μεταδίδεται στο νερό της πισίνας ο ιός, αλλά Εξουδετερώνεται!
 • Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από 22/11/21 ισχύουν τα εξής νέα μέτρα: Η είσοδος σε αποδυτήρια και πισίνα επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ. Τα παιδιά από 4-17 ετών εισέρχονται με το self-test του σχολείου και έως 4 ετών εισέρχονται χωρίς τεστ. Στο χώρο της υποδοχής όπου  λειτουργεί και το κατάστημα πώλησης κολυμβητικών ειδών επιτρέπεται η είσοδος και σε ανεμβολίαστους με rapid-τεστ 48 ωρών.

Ο αριθμός συμμετεχόντων στις πισίνες μας (και άρα στο χώρο των αποδυτηρίων) έχει επαναπροσδιοριστεί και μειωθεί, προκειμένου να διατηρηθούν οι μεγαλύτερες δυνατές αποστάσεις για τη μη εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες διατάξεις του ΕΟΔΥ ως εξής

Πισίνα Καλαμαριάς 12*4 μ. : 7 άτομα / 40 λεπτά περίπου.

Πισίνα Top Fitness All Star 25*12 μ. : 8 άτομα / διαδρομή / 45 λεπτά.

*Η χωρητικότητα της πισίνας, θα αναδιαμορφώνεται εκ νέου καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με βάση πάντα τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Κολυμβητήριο Ιχθύς Καλαμαριά

 • Κατά την είσοδό σας στην πισίνα της Καλαμαριάς, θα υπάρχει θερμομέτρηση για όλα τα άτομα που προσέρχονται μέσα.
 • Ακόμη, η πισίνα μας στην Καλαμαριά διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα εξαερισμού όπου εφαρμόζεται ψύξη-θέρμανση-αφύγρανση! Για την ακρίβεια είναι σα να βρισκόμαστε σε ανοιχτή πισίνα μιας και ο φρέσκος αέρας ανανεώνεται 8 φορές τη μέρα! 

Κολυμβητήριο Ιχθύς Top Fitness All Star

 • Στο χώρο της πισίνας δεν εισέρχεται κανείς παρά μόνο τα μέλη που πρόκειται να κολυμπήσουν. 
 • Τα παιδιά, μετά την προπόνησή τους κάνουν ένα απλό ντουζάκι με τον προπονητή τους για να μην υπάρχει συνωστισμός και να παραμένουν όσο το δυνατόν λιγότερο στο χώρο των αποδυτηρίων (χωρίς γονείς).
 • Τα αποδυτήρια απολυμαίνονται από δικό μας άνθρωπο πριν και μετά από κάθε τμήμα.
 • Έχουμε φροντίσει να διαμορφώσουμε το ωράριο των τμημάτων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην συμπίπτουν στο μέτρο του δυνατού το ένα τμήμα με το άλλο στο χώρο των αποδυτηρίων. 
 • Τα καθίσματα στο χώρο αναμονής έχουν διαμορφωθεί για να κρατούνται οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων.

Μείνετε λοιπόν ήσυχοι και να γνωρίζετε ότι, ότι κι αν χρειαστεί θα το πράξουμε και μελετάμε ήδη ακόμη πιο εξελιγμένα συστήματα απολύμανσης που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

Σας περιμένουμε για τα πιο ξέγνοιαστα και covid-free μαθήματα κολύμβησης που έγιναν ποτέ.