Η καθαριότητα στον Ιχθύ είναι ολόκληρη η αρχοντιά!

Καθαρισμός και συντήρηση πισίνας! Ενημερωθείτε για τις μεθόδους και τους τρόπους καθαρισμού των πισινών μας!

 

Η  κολύμβηση αποτελεί ένα είδος άθλησης από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν όλες οι ηλικιακές ομάδες και ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να συνδυάσει την άθληση με την ψυχαγωγία και φυσικά την εκπαίδευση. Η κολύμβηση ακόμα, βοηθά αρκετά στην άσκηση όλου του σώματος, καθώς απαιτεί από τους μύες να συντονιστούν την ίδια στιγμή και αυτό συμβάλλει στη σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως χρειάζεται να τηρούνται αυστηρά κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες υγιεινής και καθαρισμού του νερού, ώστε να μην συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας!

Στην Ομάδα Κολύμβησης Ιχθύς θεωρούμε πολύ σημαντικές τις συνθήκες υγιεινής των πισινών μας και συνεπακόλουθα  τον καθαρισμό  του νερού, γι’ αυτό έχουμε λάβει τα μέτρα μας εφαρμόζοντας εξονυχιστικούς ελέγχους και δραστικούς τρόπους καθαρισμού των πισινών.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούμε για να διασφαλίσουμε την καθαριότητα και την υγιεινή των πισινών μας είναι με συνδυασμούς μεθόδων χημικής επεξεργασίας.

Ο καλύτερος συνδυασμός είναι το όζον, το χλώριο και οι ακτίνες UV. Αυτός ο συνδυασμός κρίνεται η καλύτερη επιλογή για τις πισίνες που χρησιμοποιούνται από τα βρέφη και τις εγκύους μας. Στην πισίνα της Αρωγής διαθέτουμε τον συνδυασμό όζον και χλώριο, ενώ στην πισίνα της Καλαμαριάς,  όζον, χλώριο και ακτίνες UV. Και επειδή μπορεί να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε τον συνδυασμό τον χημικών μεθόδων και δεν τα χρησιμοποιούμε το καθένα ξεχωριστά σας δίνουμε την απάντηση. Σχεδόν κανένα φυσικό ή χημικό στοιχείο δεν επαρκεί πλήρως και δεν μπορεί να σταθεί εντελώς μόνο του εκτός από το χλώριο. Μόνο ο συνδυασμός δύο και περισσοτέρων εναλλακτικών μεθόδων μπορούν να καλύψουν τις αντιμικροβιακές ανάγκες μιας πισίνας.

Μάθετε για τους ελέγχους που εφαρμόζουμε στις πισίνες μας παρακάτω:

Η λήψη των δειγμάτων πραγματοποιείται σε χρόνο που η κολυμβητική δεξαμενή είναι εν λειτουργία και κατά προτίμηση σε περιόδους μέγιστου φορτίου λουόμενων. Επίσης, η λήψη των δειγμάτων γίνεται πάντα σε αποστειρωμένο δοχείο. Πραγματοποιείται με κατάδυση του ανοικτού δοχείου κάτω από την επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια την σφράγιση του δοχείου, καθώς και την άμεση μεταφορά του για ανάλυση.

Η μικροβιολογική ανάλυση του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής  περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– την όψη (διαύγεια) του

– το Ph

– τη συγκέντρωση χλωριούχων

– αριθμό εν γένει μικροοργανισμών ανά 1 ml ύδατος μετά 24 ώρες

στους 37 οC (φ.τ. < 200)

– αριθμό κολοβακτηριοειδών ανά 100 ml ύδατος μετά 24 ώρες στους

37 οC (φ.τ. < 15)

– αριθμό τυπικού κολοβακτηριδίου (E.coli) ανά 100 ml ύδατος μετά

24 ώρες στους 37 οC (φ.τ. 0)

– αριθμό Pseudomonas aeroginosa ανά 100 ml ύδατος μετά 24 ώρες

στους 37 οC (φ.τ. 0)

Ταυτόχρονα ελέγχεται η πιθανή ανάπτυξη Εντεροκόκκων η οποία

αναφέρεται στο πόρισμα.

 

Τώρα που ενημερωθήκατε πλήρως για τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε ολοκληρωτικά την καθαριότητα και την υγιεινή των πισινών μας  μπορείτε να κολυμπήσετε ξέγνοιαστα και άφοβα!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Καντιδάκη, Χημικό Μηχανικό και τον κ. Νίτσα Βασίλειο,  Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο, για την επιστημονική συμβολή τους στο παρόν άρθρο!

 

 

 

10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 

Ν. Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 

ώρα προσέλευσης 11:00 πμ.

Ελάτε να δώσουμε δύναμη και κουράγιο σε όλες τις μανούλες του κόσμου!

Μια υπέροχη πρωτοβουλία! Η ομάδα κολύμβησης Ιχθύς είναι κάθε χρόνο εκεί, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των εθελοντικών ομάδων θηλασμού που γιορτάζουν τη μητρότητα! 

Σας περιμένουμε με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία και το σκοπό της εκδήλωσης:

ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο…

Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ.

Γιορτάζουμε γιατί Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ.

Γιορτάζουμε γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες κ αντιξοότητες.

Γιορτάζουμε γιατί ΜΑΖΙ σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ να πραγματώνουμε το φυσικό κ αυτονόητο, χωρίς να αυτοπεριοριζόμαστε ή να λογοκρινόμαστε…

Γιορτάζουμε γιατί όλο και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ! Κι έτσι φαίνεται πως, παρόλο που για την δική μας γενιά η φυσική πράξη του θηλασμού κατακτιέται με καθημερινές μάχες, για την γενιά των παιδιών μας θα είναι μια αυτονόητη διαδικασία.

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού…

Ο κατ’ οίκον περιορισμός κατά την διάρκεια της γαλουχίας, οδηγεί συχνά στην σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν. Ας μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική μα και κοινωνική δραστηριότητα. Η μητρότητα και ο θηλασμός δεν αποτελούν και δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη!

Η νέα γενιά μητέρων καλείται να αντεπεξέλθει σε πολυποίκιλους ρόλους. Με τον θηλασμό δίνουμε στο παιδί μας τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή. Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες.
Με την σημερινή εκδήλωση φέρνουμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνουμε πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι μα και συνάμα διακριτική!!!

Με την εκδήλωση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, βοηθάμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλούμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.

Με την εκδήλωση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού διαμαρτυρόμαστε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια… ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!!

Με την εκδήλωση του Πανελλαδικού Δημόσιου Ταυτόχρονου Θηλασμού, θέλουμε να φωνάξουμε πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της ΔΕΝ είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

#θηλάΖΩ 

#thilaZO 

#normalizebreastfeeding 

#supportbreastfeeding 

#ΠΤΔΘ2019 

#10χρόνιαθηλάΖΟΥΜΕ

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί!!

Χαρισματικά παιδιά: αναγνώριση – διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς

Ακαδημίες κολύμβησης για παιδιά από 3 ετών στη Θεσσαλονίκη

Η Γιορτή του Κολυμβητή 20 Οκτωβρίου 2019

Η Γιορτή του Κολυμβητή!

Η Γιορτή του Κολυμβητή για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 (έτος γέννησης 2014) έως 9 ετών (έτος γέννησης το 2010), έρχεται στις 20 Οκτωβρίου, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο και η ομάδα κολύμβησης Ιχθύς θα είμαστε εκεί πιο δυναμικά από ποτέ! Οι μικροί μας κολυμβητές θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα, θα παίξουν παιχνίδια και σκυταλοδρομίες και θα λάβουν όλοι αναμνηστικά διπλώματα!

Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες!!! Θα χαρούμε να σας δούμε!!!

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων και Προπονητών κολύμβησης της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται η Κολυμβητική Ημερίδα για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 9 ετών με τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ κολυμβητήριο (δεξαμενή 50μ.) την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019. Ώρα έναρξης 10:30 π.μ. για τις ηλικίες 8-9 ετών και ώρα έναρξης 11.30 π.μ για ηλικίες 5-6-7 ετών. Η προσέλευση των κολυμβητών-τριων πρέπει να γίνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

 1. Κάθε κολυμβητής –τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 αγώνισμα. 
 2. Κάθε κολυμβητής- τρια 5 – 6 – 7 ετών, που συμμετέχει στο αγώνισμα, θα πρέπει να έχει μαζί του, τα πέδιλα και τη σανίδα της κολύμβησης. 
 3. Οι σειρές θα διεξάγονται ανάλογα την ηλικία και το αγώνισμα και με τη σύμφωνη γνώμη και πρόταση του προπονητή του συλλόγου των συμμετεχόντων κολυμβητών-τριων.
 4. Η συμμετοχή κάθε κολυμβητή –τριας θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ που να πιστοποιεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας και μπορεί να συμμετάσχει στην ημερίδα.
 5. Το κόστος συμμετοχής του κάθε κολυμβητή –τριας ανέρχεται στα 10 € τα οποία θα κατατεθούν στη διοργανώτρια αρχή από τον κάθε σύλλογο.

Βραβεύσεις: Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων θα απονεμηθούν σε όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες αναμνηστικά διπλώματα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και μετάλλια αγώνων.

Δηλώστε συμμετοχή στις γραμματείες μας μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Καλό θα ήταν, να προμηθευτείτε από τις γραμματείες μας -όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει- σκουφάκια και μπλουζάκια για την έντονη παρουσία μας, τη συνοχή, την ομοιογένεια και πάνω απ’ όλα την ενότητα της ομάδας μας!

Επειδή έχει μεγάλη σημασία τα παιδάκια μας να έρθουν στους πρώτους τους αγώνες νιώθοντας άνετα και χαρούμενα παρακαλούμε συζητήστε με τη γραμματεία για την πιθανή συμμετοχή τους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:30 π.μ. 8,9 ΕΤΩΝ 

 1. 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 8, 9 ΕΤΩΝ 
 2. 50μ. ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 8, 9 ΕΤΩΝ 
 3. 25μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 8, 9 ΕΤΩΝ 
 4. 25μ. ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 8, 9 ΕΤΩΝ 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11.30 π.μ. 5, 6, 7 ΕΤΩΝ 

 1. 25μ. ΠΕΔΙΛΑ & ΣΑΝΙΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5, 6, 7 ΕΤΩΝ 
 2. 25μ. ΠΕΔΙΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5, 6, 7 ΕΤΩΝ 
 3. 25μ. ΣΑΝΙΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5, 6, 7 ΕΤΩΝ 
 4. 25μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5, 6, 7 ΕΤΩΝ 
 5. 25μ. ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5, 6, 7 ΕΤΩΝ 

Απ’ όλα θα έχει η γιορτή:

Απονομές μεταλλίων και αναμνηστικού διπλώματος, σκυταλοδρομίες με μπαλόνια, σουλατσάδες, τσουληθροκαταδύσεις, μακαρονιάδες, παιχνίδια στο φουσκωτό!

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρωτήστε μας!

Σας περιμένουμε!