Η ανακαίνιση του κολυμβητηρίου Ιχθύς Καλαμαριά

Η μελέτη για την οργάνωση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Βabyecodesign.gr, που εξειδικεύεται στην διαμόρφωση παιδικών χώρων με παιδοκεντρική προσέγγιση. Στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς, ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικού & σύγχρονου κολυμβητηρίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Κεντρική ιδέα είναι ο συνδυασμός μέγιστης λειτουργικότητας, υψηλής αισθητικής και αναγνωρίσιμης ταυτότητας, εφαρμόζοντας βασικές αρχές της παιδοκεντρικής προσέγγισης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό: ορθη διαρρύθμιση των χώρων στοχεύοντας στην κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών κάθε ηλικίας, χρωματική μελέτη με τα κατάλληλα χρωματικά ερεθίσματα με χρώματα φυσικά ήπιας χημείας, μελέτη φωτισμού και φωτιστικά, αξεσουάρ & έπιπλα από ανακυκλώσιμα υλικά σε σύγχρονες λιτές γραμμές.

Η αρχιτεκτονική μελέτη και η ανακαίνιση του χώρου έγινε με μία σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, πάντα με προτεραιότητα και βασικό γνώμονα τις ανάγκες της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς, με στόχο την ιδανική παιδοκεντρική σχεδιαστική λύση. Οι προγραμματικές απαιτήσεις όρισαν έναν χώρο όλων των ηλικιών, που θα αποτελεί έναν ιδανικό χώρο συγκέντρωσης για χαλάρωση και εκπαίδευση για δραστηριότητες στο νερό. Βασική αρχιτεκτονική αρχή αποτέλεσε ο σαφής διαχωρισμός & η ορθή λειτουργικότητα των κύριων δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του χώρου στο Ισόγειο περιλαμβάνει: χώρο υποδοχής, χώρο πώλησης κολυμβητικών ειδών, 2 χώρους αποδυτηρίων με αλλαξιερες, 10 ντους, εσωτερική, θερμαινόμενη, ηλιόλουστη πισίνα, (με βασικό καθαρισμό το όζον, το ανόργανο χλώριο σε ποσοστό του πόσιμου νερού και τις ακτίνες UV) & αντίστοιχα στον όροφο: χώρο αναμονής ενηλίκων με πλήρη οπτική επαφή στην πισίνα, αναψυκτήριο, χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, χώρο θηλασμού, καθώς επίσης & έναν γραφειακό χώρο.

Υπάρχει εύκολη πρόσβαση και παρέχεται δωρεάν, άπλετος χώρος στάθμευσης στα 50 μέτρα από την είσοδο του κολυμβητηρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του κολυμβητηρίου Ιχθύς Καλαμαριά

Δείξε μου το φίλο σου και κέρδισε!

Το ξέρεις…το κάνεις ήδη…κέρδισε και κάτι!

Η μεγαλύτερη δύναμή μας είσαι εσύ! Ο πιο καλός μας πρεσβευτής, το μέλος μας, ο γονιός μας! Βλέπεις την ποιότητα του έργου  μας και μας προτείνεις σε άλλους! Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να σου κάνουμε ένα δώρο! Ένα μεγάλο έμπρακτο  ευχαριστώ!

Πρότεινε σε 2 φίλους σου να κάνουν νέα εγγραφή – μέσα στο Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο – και να πουν το όνομα του παιδιού σου στη γραμματεία! Μόλις πραγματοποιήσουν την εγγραφή, κάποιος από την οικογένειά σου, κερδίζει τη συνδρομή για όλο το μήνα Ιανουάριο!

Κι έχει κι άλλο!

Οι φίλοι σου θα έχουν επίσης μια έκπληξη! Δες εδώ τη συνδυαστική προσφορά!

*Το δώρο αφορά σε μαθήματα του μήνα Ιανουαρίου για ένα ενεργό μέλος.

Οι νέες εγγραφές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από 1/11/18 έως 20/12/18.

 

Βούτηξε στην ευκαιρία!

Κάνε τώρα την εγγραφή σου μέσα στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και κέρδισε 3 μαθήματα δώρο!

Το κολυμβητήριο είναι η ιδανικότερη άθληση για το χειμώνα! Τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για εμάς τους ενήλικες!

Νίκησε τις ιώσεις του χειμώνα!

Έλα να κολυμπήσεις και φέτος θα είσαι πιο δυνατός!

Διάβασε εδώ πως η κολύμβηση βοηθάει στην αντιμετώπιση των ιώσεων!

*Η προσφορά ισχύει για τις νέες εγγραφές μελών που θα γίνουν από 1/11/18 έως 31/12/18. Τα 3 δωρεάν μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο τρίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο και ισχύουν για όποιο ενεργό μέλος της οικογένειας θέλετε.

ιώσεις κολύμβηση

Νίκησε τις ιώσεις του χειμώνα με την κολύμβηση!

Ξεκίνησε η νέα χρονιά, τα σχολεία, οι παιδότοποι και τα παιδικά πάρτυ στο φουλ και  κάπως έτσι ξεκινάει και το πάρτυ των ιώσεων!

Μήπως όμως υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε το «κακό» πριν χρειαστεί να το θεραπεύσουμε;

Το γεγονός ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα, δεν έχει να κάνει με το κρύο, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ένα παιδί κρυώνει και θα πρέπει πραγματικά να έχει εκτεθεί σε ακραίες συνθήκες! Ίσα ίσα που το χειμώνα στο κρύο, πεθαίνουν τα μικρόβια! Το πρόβλημα δημιουργείται στο συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, που λόγω ζέστης αναπτύσσονται περισσότερα μικρόβια και εξαπλώνονται με τα πολλά άτομα!

Τώρα πια αυτό που κυριαρχεί, είναι η ραγδαία εξάπλωση των ιώσεων, ακριβώς λόγω του ότι δεν βγαίνουμε έξω. Σε χαμηλές θερμοκρασίες τα μικρόβια δεν αντέχουν. Κι όσο συνωστιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, αναπαράγουμε την εξάπλωση των μικροβίων.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 6 λόγους για να δούμε γιατί η κολύμβηση προλαβαίνει αλλά και θεραπεύει το “κακό”!

1) Ένας άνθρωπος που γυμνάζεται – Ό,ΤΙ καιρό και να κάνει έξω – αρρωσταίνει λιγότερο! Με την άσκηση δημιουργείται υπεραιμία, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλονται και τυχόν τοξίνες άρα το σώμα μας δυναμώνει! Ή ακόμη κι αν αρρωστήσει, αντιμετωπίζει το πρόβλημα πιο ήπια, αφού ο οργανισμός είναι δυνατός. Άρα, ειδικά το χειμώνα – που υπάρχει έξαρση ιώσεων και συνωστισμός σε κλειστούς χώρους- είναι που πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας προς αποφυγή των ιώσεων.

2) Μετά από ένα ολοκληρωμένο μάθημα, τα παιδιά λόγω της ενέργειας που καταναλώσανε – ας μην κρυβόμαστε – είναι έτοιμα να φάνε κι εμάς! Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γονείς δοκιμάζουν τα πιο δύσκολα φαγητά μετά το μάθημα!! Άρα τρώνε του σκασμού κι εμείς ηρεμούμε που γέμισε το στομαχάκι τους! Κι ένας άνθρωπος που τρώει καλά, αντιμετωπίζει και τις αρρώστιες πιο καλά!

3) Κι είναι κι η ψυχολογία στη μέση! Έρχεται το παιδί μαζί με τη μαμά ή το μπαμπά στην πισίνα και χαίρονται τόοοοσο μα τόοοοοσο πολύ που περνάνε μαζί ουσιώδη χρόνο! Πώς να γεμίσεις τα απογεύματα του χειμώνα με τα παιδιά στο σπίτι που έχουν τρελή ενέργεια; Ενώ στην πισίνα, παίζουμε με τα παιδιά μας, δενόμαστε, γελάμε, τσαλακωνόμαστε και πάνω απ’ όλα τα καταφέρνουμε μαζί. Τι πιο ωραίο; Κι ένας χαρούμενος άνθρωπος αρρωσταίνει λιγότερο!

4) Να μην πούμε και για την αυτοπεποίθηση! Τα παιδιά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα κολύμβησης από μικρά, κάνουν συνομήλικες παρέες από νωρίς, άρα είναι πιο κοινωνικά και βάζουν στόχους που τους καταφέρνουν από νωρίς, άρα έχουν υγιή αυτοεκτίμηση και περισσότερο θάρρος!

5) Κι έρχεται αυτή η γλυκιά ώρα του ύπνου! Κι αφού το παιδί έχει κουραστεί από το μάθημα, πέφτει ξερό κι εμείς μπορούμε ελεύθερα να κάνουμε πάρτυ!!! Κι ένας άνθρωπος που κοιμάται καλά, είναι σούπερ διαυγής! Εμείς οι γονείς να δούμε πότε θα κοιμηθούμε!

6) Όλα όμως καταλήγουν στο γλυκό καλοκαιράκι! Γιατί όλοι οι κόποι του χειμώνα εκεί φαίνονται! Τα παιδιά μας ξεχύνονται στις παραλίες και προκαλούν κερκίδες! Και δεν είναι μόνο τα κόλπα που κάνουν και το πώς κολυμπάνε, αλλά το πιο σημαντικό: Τα παιδιά πιστεύουν στον εαυτό τους κι αυτό είναι το πιο ωραίο δώρο που μπορούμε να τους προσφέρουμε!!! Ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του αρρωσταίνει λιγότερο!